ontdek FAQ's

Ledverlichting

LED staat (letterlijk) voor Light-Emitting Diode. En een diode is een elektronisch onderdeel dat stroom geleidt. Eigenlijk kun je dus zeggen dat LED een lichtgevende diode is wanneer er elektriciteit doorheen loopt. Licht doormiddel van LED ontstaat wanneer er elektronen tussen twee aansluitingen (+) en (-) van de diode bewegen. Tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en samen met zonlicht een van de belangrijkste lichtbronnen: beschikbaar in verschillende kleuren.

Ledverlichting kent vele voordelen. Allereerst kiezen veel sportclubs, bedrijven en gemeenten voor ledverlichting vanwege de lange levensduur (hallo duurzaamheid!). LED verbruikt ook aanzienlijk minder energie, waardoor je flink kunt besparen op energiekosten. Daarnaast creëer je met goede ledverlichting meer gelijkmatigheid op bijvoorbeeld jouw sportveld, heeft led geen tijd nodig om eerst op te warmen en heb je bij ledverlichting ook de optie om verlichting te dimmen. Een extra voordeel van Lumosa is dat je met de LumosaTouch app jouw ledverlichting kunt aansturen, waardoor je makkelijk energie bespaart.

Ja, ledverlichting van Lumosa is zéker geschikt voor alle sportvelden en stadions. Het is een duurzame vervanger van conventionele verlichting en een stuk energiezuiniger waardoor je flink wat energiekosten kunt besparen. Daarnaast zorgt ledverlichting voor een gelijkmatige lichtverdeling op het veld, waardoor bewegingen beter worden waargenomen. Fijn voor spelers én toeschouwers.

Lumosa’s ledverlichting wordt volledig op maat gemaakt. Dankzij onze achtergrond in energiezuinige ledverlichting hebben we alle expertise in huis om ook echt het verschil te maken. Met specialisten in mechanica, elektronica én software maken we alles zelf. Altijd met superieure kwaliteit, premium service en zo duurzaam mogelijk. We luisteren naar jouw wensen en maken vervolgens een persoonlijk lichtplan op maat. Vervolgens worden alle armaturen nauwkeurig (in huis) uitgericht, zodat ze direct bij jou geplaatst kunnen worden. 100% veilig. En eenvoudig te besturen met onze eigen LumosaTouch app om energie- en dus kosten te besparen.

Jazeker. Investeren in ledverlichting en dus een duurzame toekomst wordt vaak door de overheid gestimuleerd. Elk land heeft haar eigen subsidies beschikbaar. Benieuwd voor welke financieringsregeling jij in aanmerking kunt komen? Hier lees je meer over de subsidies voor sportclubs, bedrijven of openbare ruimten.

De energie en dus kosten die je kunt besparen door over te stappen naar ledverlichting is per persoon en project verschillend, aangezien dit afhankelijk is van veel factoren. De energiekosten die je kunt besparen hangen onder andere af van de kenmerken van jouw sportveld, bedrijf of publieke ruimte én de verlichting die je nu gebruikt. In de meeste gevallen zien we een besparing tot wel 65%!

Ledverlichting heeft weinig onderhoud nodig en heeft een lange levensduur. Onze verlichting heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Ook bouwen we onze oplossingen extra modulair (en dus duurzaam) zodat je makkelijk een klein onderdeel vervangt en niet de complete armatuur. Handig, toch?

LumosaTouch

LumosaTouch is een intelligente software – ontwikkeld door Lumosa zelf – waarmee je de regie over jouw ledverlichting in eigen handen neemt en jouw sportpark, bedrijf of openbare ruimte slim kunt besturen op het gebied van ledverlichting. Uiteindelijk met als doel om energie te besparen, kosten te verlagen en spaarzaam om te gaan met onze planeet.

Via de LumosaTouch app kun je eenvoudig je verlichting plannen, bepaalde lampen van jouw sportpark of bedrijventerrein aan of uit zetten en schakelen tussen lichtmodes per gebied. Ook kun je andere slimme systemen (denk aan besproeiing, kentekenherkenning, reservering) eenvoudig koppelen aan LumosaTouch én krijg je in een oogopslag inzicht in je energieverbruik. Uiteindelijk om met weinig moeite veel energie- en dus kosten te besparen!

De LumosaTouch app kun je vinden in de app store op jouw device. Echter heb je van te voren wel – via ons – een licentie nodig om LumosaTouch te kunnen gebruiken. Heb je interesse of wil je meer weten over de functies en voordelen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.