Frédérique Matla

Te herkennen aan haar knot met scrunchie. Absoluut de nummer één de internationale hockey top. Frédérique Matla, het meisje uit Huizen, maakte in 2017 haar officiële debuut in het Nederlands vrouwenhockeyteam nadat ze alle nationale jeugdteams overtrof. Vanaf toen ging het bergopwaarts: ze won elk toernooi met het Nationale Team en ontwikkelde zichzelf als supersnelle- en succesvolle Oranje spits. En dat niet alleen, naast haar professionele hockeycarrière weet ze ook nog tijd vrij te maken voor haar studie Health & Society aan de Universiteit van Wageningen.

Road to Paris

Precies 100 jaar na de laatste Spelen in Parijs keert het Olympische sporttoernooi in 2024 terug naar de stad van de Eiffeltoren. Hockeyster Frédérique Matla maakt zich klaar om daar, in de zomer van 2024, de wedstrijd van haar leven te spelen. Wij volgen haar in haar Road to Paris. Hoe gaat ze voor de winst? Hoe overwint ze haar angst? Hoe weet ze het beste uit zichzelf te halen? En wat doet ze onderweg voor een betere wereld? Led the road begin! 

Frederiquematla Paulraats Lumosa Web 04

Successen vieren

Heb je even? Matla heeft namelijk heel wat hoogtepunten op haar naam staan. 90 officiële wedstrijden in de Nationale ploeg scoorde ze maar liefst 64 goals. In het seizoen 2020-2021 scoorde ze in totaal 59 goals, waarvan 38 voor HC Den Bosch en 21 voor het Nederlands Elftal. Dan nog maar te zwijgen over haar titel als topscorer van de Olympische Spelen 2021 in Tokio.

Block 02

Voor een betere wereld

Dat Frédérique een groot hart heeft laat ze zien door zich in te zetten voor de NGO Spieren voor Spieren. Als topsporter weet zij als geen ander dat je gezegend bent als je spieren het doen: iets wat vanzelfsprekend lijkt, maar niet voor iedereen zo is. Als ambassadeur wil zij haar doelgerichtheid inzetten voor kinderen die strijden tegen een spierziekte. Met als doel: samen spierziekten bij kinderen verslaan!

Block 03

Lumosa x Frédérique

Sinds 2022 is Frédérique ambassadeur van Lumosa. Samen strijden ze voor een betere- en duurzame wereld. De gemeenschappelijke deler? Alleen het allerbeste willen bereiken. De allerbeste willen zijn. Samen winnen én overwinnen! Een gezamenlijke missie, waarin Lumosa Frédérique graag ondersteunt.  

Block 04
else if (!content.VimeoPicker.IsNullOrWhiteSpace()) {
}

VIDEO: Frédérique en haar wil om te winnen

Kies je voor topsport, dan kies je automatisch ook voor een heleboel niet. Verjaardagen, feestjes, festivals: Frédérique Matla heeft in haar leven vaak nee moeten verkopen. Gelukkig kreeg ze er een boel voor terug. Zes gouden plakken, bijvoorbeeld. In deze video vertelt ze alles over haar winnaarsmentaliteit. 

else if (!content.VimeoPicker.IsNullOrWhiteSpace()) {
}

VIDEO: Dit wist je nog niet over Matla

Ze won haar eerste prijs met HC Den Bosch in 2013, maakte in 2017 haar officiële debuut in het Nederlands vrouwenteam, is sindsdien de supersnelle- en succesvolle spits van Hockeyclub Den Bosch en Oranje en heeft van de knot met scrunchie haar handelsmerk gemaakt. Maar er zijn een boel dingen die je nog níet wist over ‘Mattie’ oftewel: Frédérique Matla. Benieuwd naar wat ze écht stom vindt of haar grootste blunder? Watch & you’ll find out.

Blijf al eerste op de hoogte & volg Frédérique in haar Road to Paris!